Huurrecht

Huurrecht

Huurrecht is een fundamenteel recht. Een eigen plek is voor vrijwel iedereen essentieel. Toch kunnen er problemen ontstaan tussen u als huurder van een woning en de verhuurder.

Ontbinding huurovereenkomst of ontruiming

Denkt u bijvoorbeeld aan huurachterstand. Indien de huurachterstand naar het oordeel van de verhuurder te hoog is (meestal bij drie maanden of meer, maar in sommige gevallen al bij twee maanden), kan de verhuurder de zaak uit handen geven aan een deurwaarder om de achterstand te incasseren en een dagvaardingsprocedure tegen u te starten bij de rechtbank om de huurovereenkomst te laten ontbinden en tevens ontruiming te vorderen.

Niet wonen op het adres

Ook indien de verhuurder, na een onderzoek te hebben ingesteld, van mening is dat u niet woont in de huurwoning, kan dat voor de verhuurder een reden zijn om een procedure tegen u te starten.

Dagvaarding

U ontvangt dan een dagvaarding thuis van een deurwaarder. Wij adviseren u dan direct contact met ons kantoor op te nemen om u bij te staan in deze procedure van huurrecht.

Afspraak

U kunt met ons kantoor een afspraak maken om uw zaak te bespreken. Het eerste gesprek is altijd gratis. Wij werken ook op basis van gefinancierde rechtsbijstand.

Bel direct: 020-673 00 55.


Wij zijn een gerenommeerd en ambitieus advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam met uitstekende klant tevredenheid.

contact