Bijstand stopgezet

Professionele hulp en advies als uw bijstand stopgezet is

Als u een bijstandsuitkering ofwel Participatiewet-uitkering van de gemeente ontvangt, moet u aan bepaalde voorwaarden en verplichtingen voldoen. Is de bijstand stopgezet? Dat kan meerdere redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat uw inkomsten en/of vermogen boven het bijstandsniveau uitkomen, u onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt of u in detentie zit. U kunt, als uw bijstand stopgezet is, in financiële problemen komen. Maak bezwaar als u het oneens bent met de beslissing van de uitkeringsinstantie en schakel Walker & Wittensleger advocaten in. Wij zijn al sinds 2001 gespecialiseerd in het bijstaan van cliënten die problemen hebben met het UWV, de SVB of hun bijstandsuitkering van de gemeente, bijvoorbeeld als de bijstand stopgezet is. Daarnaast kunt u bij ons advocatenkantoor terecht voor zaken in het arbeidsrecht en personen- en familierecht.

Snel handelen als de bijstandsuitkering beëindigd is

Als u een brief van de gemeente heeft gekregen dat de bijstand stopgezet wordt, is het van belang om snel te handelen. Als de bijstandsuitkering in uw ogen ten onrechte is beëindigd, dient u binnen zes weken een bezwaarschrift bij de gemeente in te dienen. Onze deskundige en ervaren advocaten hebben zeer veel kennis van sociale zekerheid en helpen dagelijks cliënten met een minimuminkomen met problemen op het gebied van sociale zekerheid, bijvoorbeeld als de bijstand stopgezet is. Als u een minimuminkomen heeft, bent u weinig, maar meestal geen kosten kwijt aan juridische hulp. Walker & Wittensleger vraagt als specialist in bijstandszaken gesubsidieerde rechtsbijstand aan bij de Raad van Rechtsbijstand. Het eerste gesprek met onze advocaat is altijd gratis. Wij kunnen naast een bezwaarprocedure ook een spoedprocedure bij de voorzieningenrechter van de rechtbank starten.

Contact opnemen nadat uw bijstand stopgezet is

De bezwaarprocedure is erop gericht, dat de uitkeringsinstantie het besluit tot het stoppen van de bijstand herziet of intrekt. De gemeentelijke beslissing is namelijk niet altijd terecht of rechtmatig. Walker & Wittensleger advocaten staat u bij met een deskundige, informele en resultaatgerichte aanpak. Bel ons op (020 – 673 00 55) als uw bijstand gestopt is. U krijgt direct een advocaat aan de lijn. U kunt ons ook e-mailen ([email protected]) of contact opnemen via het formulier op onze website. Wij reageren binnen 24 uur.

Neem direct contact met ons op

020-6730055

Bijstand

Onze ervaring is namelijk dat mensen met een bijstandsuitkering van de gemeente ...

lees meer

Sociale zekerheid

Problemen met het UWV, de SVB of uw bijstandsuitkering. De advocaten van Walker ...

lees meer

Bel direct


Wij zijn een gerenommeerd en ambitieus advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam met uitstekende klant tevredenheid.

contact