Boete bijstandsuitkering

Boete bijstandsuitkering

Wordt u beschuldigd van fraude met uw bijstandsuitkering? Moet u de te veel ontvangen bijstand terugbetalen én is u tevens een boete bijstandsuitkering opgelegd? Laat uw zaak deskundig en snel beoordelen door de specialisten van Walker & Wittensleger. Het komt nogal eens voor dat er fouten worden gemaakt bij het opleggen van een bijstand boete. Fraude is vaak onopzettelijk door onwetendheid of slordigheid. Wij starten een bezwaarprocedure om een herziening van de boete uitkering gedaan te krijgen. Direct hulp nodig? Neem nu contact op. U krijgt gelijk een van onze advocaten aan de lijn.

Bezwaarprocedure om bestuurlijke boete ongedaan te maken

Walker & Wittensleger ziet vrijwel dagelijks dat mensen met een bijstandsuitkering van de gemeente / Sociale Dienst tegen problemen aanlopen. Een beschuldiging van bijstandsfraude betekent lang niet altijd dat er zaken zijn verzwegen. Veelal weten uitkeringsgerechtigden niet dat ze bepaalde informatie moeten melden. Het is verstandig om bij een boete bijstandsuitkering een procedure te starten met hulp van een goede en betrouwbare advocaat. Walker & Wittensleger staat voor u klaar. Diverse van onze specialisten hebben bij de gemeente gewerkt en weten daardoor als geen ander hoe het er aan toe gaat. Ons kantoor zorgt er al sinds 2001 voor dat beëindigingen en terugvorderingen van bijstandsuitkeringen en bijstand boetes ongedaan worden gemaakt of worden verlaagd.

Boete bijstandsuitkering bovenop het terug te betalen bedrag

De gevolgen van het schenden van de inlichtingenplicht of het vermeend plegen van bijstandsfraude zijn groot. U moet het teveel aan ontvangen bijstand terugbetalen én u krijgt in de meeste gevallen een boete bijstand. De gemeente kan een boete opleggen van ten hoogste het benadelingsbedrag wegens het niet behoorlijk nakomen van de inlichtingenverplichting. De boete moet volgens de wet even hoog zijn als het benadelingsbedrag. De minimale wettelijke boete is € 150, ook als het te veel ontvangen bedrag lager is. Als u bijvoorbeeld € 500 te veel bijstandsuitkering heeft ontvangen, moet u € 500 terugbetalen én in principe daarbovenop een boete van 25% tot 100%. Dit is afhankelijk van de ernst van de fraude en uw afloscapaciteit. Walker & Wittensleger kan u helpen. Het eerste gesprek over de boete bijstandsuitkering is altijd gratis. Daarnaast vragen wij – bij een minimuminkomen – gefinancierde rechtsbijstand voor u aan bij de Raad voor Rechtsbijstand.

Om welke redenen wordt een bijstand boete opgelegd?

Uitkeringsgerechtigden weten vaak niet goed om welke redenen de gemeente / Sociale Dienst een boete bijstandsuitkering oplegt. Onderstaande situaties kunnen als bijstandsfraude beschouwd:

  • Stortingen / bijschrijvingen op uw bankrekening
  • Niet of niet volledig opgegeven inkomsten uit werk, een erfenis of spaargeld
  • Verzwegen vermogen (zoals een huis in het buitenland)
  • Samenwonend, terwijl u alleenstaand heeft opgegeven
  • Woonachtig op een ander adres dan gemeld
  • Thuis ingeschreven kinderen die uitwonend zijn, of andersom
  • Niet opgegeven bijverdiensten

Onderneem direct actie bij een boete bijstand

Houd problemen buiten deur en onderneem direct actie bij een boete bijstand. Bel meteen naar Walker & Wittensleger (020 – 673 00 55) voor gratis advies. Of verstuur een e-mail of het online contactformulier

Neem direct contact met ons op

020-6730055

Bijstand

Onze ervaring is namelijk dat mensen met een bijstandsuitkering van de gemeente ...

lees meer

Sociale zekerheid

Problemen met het UWV, de SVB of uw bijstandsuitkering. De advocaten van Walker ...

lees meer

Bel direct


Wij zijn een gerenommeerd en ambitieus advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam met uitstekende klant tevredenheid.

contact