Terugvordering uitkering

Deskundige hulp bij een bezwaar tegen een terugvordering uitkering

Als u ten onrechte een uitkering heeft ontvangen, moet u deze terugbetalen aan de gemeente, het UWV of de Sociale Verzekeringsbank. Deze uitkeringsinstanties zijn verplicht tot een terugvordering uitkering. U kunt bezwaar maken tegen deze beslissing, als u het niet eens bent met de terugvordering uitkering. Walker & Wittensleger advocaten is gespecialiseerd in socialezekerheidswetgeving, inclusief bijstandszaken. Onze deskundige en ervaren advocaten staan dagelijks cliënten bij die problemen hebben met bijvoorbeeld hun bijstandsuitkering ofwel Participatiewet-uitkering, WAO-uitkering, WW-uitkering, WIA-uitkering, Wajong-uitkering, Ziektewet-uitkering of WMO-uitkering.

Vele redenen voor terugvordering van een uitkering

Er zijn vele redenen waarom een uitkeringsinstantie tot een terugvordering uitkering besluit. Bijvoorbeeld als u een voorschot heeft gehad op uw uitkering, maar later blijkt dat u hier geen recht op had. Als u een lening heeft ontvangen, maar u het maandelijkse aflossingsbedrag niet heeft terugbetaald. Of als u verkeerde informatie heeft doorgegeven, waardoor er te veel uitkering is betaald. Als de uitkeringsinstantie (gemeente) van mening is dat de teveel betaalde uitkering het gevolg is van fraude (schending inlichtingenplicht), wordt door de uitkeringsinstantie (gemeente) het deel van de uitkering waar u geen recht op had, teruggevorderd of verrekend met bijvoorbeeld het tegoed aan vakantiegeld. De advocaten van Walker & Wittensleger starten in overleg met u een bezwaarprocedure met als inzet de inhouding op de uitkering of een beëindiging van de uitkering terug te draaien of de terugvordering uitkering ongedaan te maken.

Neem contact op voor een terugvordering uitkering

Advocatenkantoor Walker & Wittensleger helpt al sinds 2001 cliënten die in de (financiële) problemen komen bij kwesties op het gebied van sociale zekerheid, strafrecht, arbeidsrecht en personen- en familierecht. Wij werken landelijk en staan voor een informele en resultaatgerichte werkwijze. Het eerste gesprek is altijd gratis. Als u geen geld heeft voor een juridische procedure, vragen de advocaten van ons kantoor voor u gesubsidieerde rechtsbijstand aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Wacht niet te lang, want uw bezwaar moet binnen zes weken na de brief (besluit) terugvordering uitkering worden ingediend. U kunt ons bellen (020 – 673 00 55), e-mailen ([email protected]) of benaderen via het online contactformulier.

Boete
Als de uitkeringsinstantie (gemeente) van mening is dat de teveel betaalde uitkering het gevolg is van fraude (schending inlichtingenplicht), kan door de uitkeringsinstantie (gemeente)aan u een boete worden opgelegd. Ook hiervoor adviseren wij u direct contact met ons op te nemen. Onze ervaring is dat een bezwaar tegen een opgelegde boete vaak succes heeft en de aan u opgelegde boete komt te vervallen of op een lager bedrag worden vastgesteld.

Neem direct contact met ons op

020-6730055

Bijstand

Onze ervaring is namelijk dat mensen met een bijstandsuitkering van de gemeente ...

lees meer

Sociale zekerheid

Problemen met het UWV, de SVB of uw bijstandsuitkering. De advocaten van Walker ...

lees meer

Arbeidsrecht

Bijna iedereen heeft in het dagelijks leven te maken met arbeidsrecht. Of u nu e...

lees meer

Huurrecht

Huurrecht is een fundamenteel recht. Een eigen plek is voor vrijwel iedereen ess...

lees meer

Bel direct


Wij zijn een gerenommeerd en ambitieus advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam met uitstekende klant tevredenheid.

contact