Vakantiegeld ingehouden bijstandsuitkering

Vakantiegeld ingehouden op uw bijstandsuitkering? Kom direct in actie!

Is er naar uw mening onterecht vakantiegeld ingehouden op uw bijstandsuitkering? Of heeft een deurwaarder namens de gemeente of een schuldeiser volledig beslag gelegd op uw vakantiegeld? Aarzel geen moment en roep meteen de hulp in van Walker & Wittensleger advocaten. Als vakantiegeld ingehouden wordt op uw bijstandsuitkering moet door de gemeente rekening worden gehouden met de wettelijke beslagvrije voet. Het komt regelmatig voor dat er te veel vakantiegeld wordt ingehouden, met als gevolg dat u onder het bestaansminimum komt. Wordt uw vakantiegeld ingehouden? Neem direct contactmet ons op om een afspraak te maken.

Te veel vakantiegeld ingehouden door de gemeente

Het komt vaak voor dat er door gemeenten, deurwaarders of andere schuldeisers (door middel van beslag) meer vakantiegeld wordt ingehouden op een bijstandsuitkering dan wettelijk is toegestaan. Dit vakantiegeld wordt dan gebruikt ter aflossing van de openstaande schuld bij de gemeente. Het gevolg is dat u dan geen – of minder vakantiegeld ontvangt. Het vakantiegeld krijgt u normaliter eind mei of uiterlijk begin juni. Als al uw vakantiegeld of een groot gedeelte van uw vakantiegeld is ingehouden op uw bijstandsuitkering, is het zaak om snel actie te ondernemen. Walker & Wittensleger advocaten is gespecialiseerd in bijstandszaken en kan voor u binnen zes weken na dagtekening van de uitkeringsspecificatie – het besluit van de inhouding van het vakantiegeld – een bezwaarschrift indienen bij de gemeente.

Roep juridische hulp in bij vakantiegeld ingehouden bijstandsuitkering

Walker & Wittensleger heeft de expertise en ervaring om te kunnen beoordelen of het onterecht of terecht is dat uw vakantiegeld door de gemeente is ingehouden op uw bijstandsuitkering. De gemeente of deurwaarder moet zich aan de wet houden. Als een te lage beslagvrije voet door de gemeente wordt toegepast en hierdoor te veel vakantiegeld wordt ingehouden, kan ons kantoor daar bezwaar tegen indienen. U komt in aanmerking voor gesubsidieerde rechtshulp als er door de gemeente € 500 of meer aan vakantiegeld ten onrechte wordt ingehouden, maar ook als het bedrag lager is kunnen onze vakkundige advocaten u mogelijk helpen.

Bel ons direct op (020 – 673 00 55) bij vakantiegeld ingehouden op uw bijstandsuitkering. U krijgt gelijk een advocaat aan de lijn om uw probleem aan voor te leggen. Of gebruik het online contactformulierof e-mail ([email protected]) voor uw vragen of advies.

Neem direct contact met ons op

020-6730055

Bijstand

Onze ervaring is namelijk dat mensen met een bijstandsuitkering van de gemeente ...

lees meer

Sociale zekerheid

Problemen met het UWV, de SVB of uw bijstandsuitkering. De advocaten van Walker ...

lees meer

Bel direct


Wij zijn een gerenommeerd en ambitieus advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam met uitstekende klant tevredenheid.

contact