Intrekking en afwijzing aanvraag uitkering Participatiewet (bijstand)

Een gemeente kan om diverse redenen een aanvraag voor een bijstandsuitkering/uitkering in het kader van de Participatiewet intrekken. De gemeente Amsterdam motiveert dat soms met de opmerking dat onvoldoende informatie is verstrekt om het recht op uitkering te kunnen vaststellen. Welke informatie dan niet verstrekt zou zijn, is niet in het intrekkingsbesluit opgenomen. Wij zijn van mening dat de gemeente dan ten onrechte niet aangeeft waarom de uitkering precies is ingetrokken. Als een uitkering wordt afgewezen, omdat de gemeente van mening is dat er sprake is van een gezamenlijke huishouding, dan moeten zij dat aangeven zodat bekend is wat de reden is van de beëindiging en mensen ook kunnen besluiten of zij het eens zijn met de beëindiging of niet.

Bovendien gebruikt de gemeente soms ook het intrekkingsbesluit bij de afwijzing van de nieuwe aanvraag voor een bijstandsuitkering en geven dan aan dat er geen nieuwe redenen zijn ingediend door de aanvrager om een PW-uitkering toe te kennen.

Wij adviseren u direct contact op te nemen met Walker & Wittensleger advocaten, als uw uitkering is ingetrokken of uw aanvraag voor een uitkering volgens u ten onrechte wordt afgewezen, zodat tijdig bezwaar kan worden ingediend en wij met u kunnen bespreken hoe u zo spoedig mogelijk weer in aanmerking kan komen voor een bijstandsuitkering.

Bezwaarschrift indienen

Zoals aangegeven kunnen wij namens u bezwaar indienen tegen een intrekkingsbesluit en/of een besluit waarbij uw aanvraag voor een bijstandsuitkering is afgewezen dan wel buiten behandeling is gesteld. Uiteraard is het daarbij van belang dat wij van mening zijn dat er juridische gronden zijn om bezwaar in te dienen.

Wij kunnen samen met u de zaak op ons kantoor bespreken, maar het kan ook telefonisch, via Teams of bijvoorbeeld via Facetime. Wij werken door heel Nederland.

Wij wijzen u er op dat een bezwaarschrift binnen zes weken na dagtekening van het besluit moet zijn ingediend.

Wij adviseren u als u een intrekkingsbesluit heeft ontvangen of een afwijzing /buitenbehandelingstelling, direct telefonisch contact op te nemen met Walker & Wittensleger advocaten om een afspraak te maken, zodat tijdig bezwaar kan worden ingediend.

Bel ons direct!! 020-6730055

Jeroen Walker