Bijzondere bijstand afgewezen

Deskundige en snelle hulp als bijzondere bijstand afgewezen is

Heeft u een laag inkomen en is uw verzoek om bijzondere bijstand afgewezen door de gemeente? U kunt een bezwaarschrift indienen tegen deze afwijzing als u het oneens bent met de gemeentelijke beslissing. Walker & Wittensleger kan u als gespecialiseerd advocatenkantoor in bijstandszaken van dienst zijn met het opstellen van het bezwaar en de verdere bezwaarprocedure, zoals de hoorzitting. Het bezwaarschrift dient binnen zes weken nadat de bijzondere bijstand afgewezen is te worden ingediend. Onze deskundige en ervaren advocaten beoordelen dan ook of u voor gefinancierde rechtsbijstand in aanmerking komt, zodat u weinig tot geen kosten heeft. Wij vragen de gefinancierde rechtsbijstand aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Het eerste gesprek met onze advocaat, nadat bijzondere bijstand afgewezen is, is altijd gratis.

Bijzondere bijstand is bestemd voor noodzakelijke kosten

Bijzondere bijstand is bedoeld voor noodzakelijke kosten, die u vanwege uw lage inkomen niet zelf kunt betalen. Het kan bijvoorbeeld gaan om de kosten van vervanging van een fornuis of wasmachine, een schoolcomputer voor uw kind, verhuiskosten of extra stookkosten, extra hoge woonkosten waarvoor u geen huurtoeslag ontvangt. De belangrijkste voorwaarden voor toekenning van bijzondere bijstand zijn dat u deze kosten niet kunt voldoen uit uw bijstandsuitkering of inkomen op minimumniveau, deze kosten noodzakelijk zijn, u voor deze kosten niet heeft kunnen reserveren (sparen) en u voor deze kosten geen lening kan afsluiten bij bijvoorbeeld de Gemeentelijke Kredietbank.

Direct contact met een advocaat als bijzondere bijstand afgewezen is

Walker & Wittensleger advocaten staat al sinds 2001 cliënten bij die problemen hebben met hun uitkering op het gebied van de sociale zekerheid. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het personen- en familierecht en arbeidsrecht. Onze professionele werkwijze is informeel en resultaatgericht. Bel ons op (020 – 673 00 55) als bijzondere bijstand afgewezen is en u krijgt meteen een advocaat aan de lijn. U kunt uw probleem voorleggen en eventueel een afspraak maken. U kunt ook een e-mail sturen ([email protected]) naar ons advocatenkantoor als bijzondere bijstand afgewezen is of gebruikmaken van het contactformulier op onze website. Wij laten binnen 24 uur van ons horen.

Neem direct contact met ons op

020-6730055

Bijstand

Onze ervaring is namelijk dat mensen met een bijstandsuitkering van de gemeente ...

lees meer

Sociale zekerheid

Problemen met het UWV, de SVB of uw bijstandsuitkering. De advocaten van Walker ...

lees meer

Bel direct


Wij zijn een gerenommeerd en ambitieus advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam met uitstekende klant tevredenheid.

contact