Bijstand afgewezen

Voorkom financiële problemen en laat u bijstaan als bijstand afgewezen is

Is uw aanvraag voor bijstand afgewezen door de gemeente en vindt u dat dit onterecht is? Neem snel contact op met Walker & Wittensleger advocaten, die gespecialiseerd zijn in bijstandszaken. Onze deskundige en ervaren advocaten staan al sinds 2001 cliënten bij, die problemen hebben met hun Participatiewet- ofwel bijstandsuitkering van de gemeente, dan wel met het UWV of de Sociale Verzekeringsbank. Als uw aanvraag voor bijstand afgewezen is, kunt u binnen zes weken bezwaar tegen deze beslissing aantekenen. In geval u tijdens de bezwaarprocedure in financiële problemen komt, kan ons advocatenkantoor de rechtbank vragen om een voorlopige voorziening om een voorschot te verkrijgen.

Gerichte bezwaarprocedure tegen afwijzing bijstand

Afhankelijk van de reden waarom bijstand afgewezen is, kan Walker & Wittensleger advocaten samen met u gerichte actie ondernemen om alsnog een bijstandsuitkering toegekend te krijgen. Er zijn vele gronden waarop bijstand afgewezen wordt. De meest voorkomende zijn dat u onvoldoende informatie heeft verstrekt, uw inkomsten en/of vermogen boven bijstandsniveau uitkomen, u geacht wordt een gezamenlijke huishouding te voeren, u niet uw hoofdverblijf zou hebben op het door u opgegeven adres of het adres waar u staat ingeschreven, er sprake is van oncontroleerbare inkomsten, u geen huurovereenkomst kunt overleggen of u een koophuis met overwaarde bezit.

Bijstand afgewezen en beroep op gesubsidieerde rechtsbijstand

De advocaten van Walker & Wittensleger helpen u bij problemen met uitkeringen die voortvloeien uit de socialezekerheidswetgeving, maar ook bij geschillen die vallen onder het personen- en familierecht en arbeidsrecht Onze gespecialiseerde advocaten hanteren een informele en resultaatgerichte werkwijze. Als u ons belt, krijgt u gelijk een advocaat aan de lijn. Het eerste gesprek over bijstand afgewezen is altijd gratis. Als u weinig inkomen heeft, kunt u een beroep doen op gefinancierde rechtsbijstand. Wij vragen dit voor u aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Neem contact op als bijstand afgewezen is. Dat kan telefonisch (020 – 673 00 55), per e-mail ([email protected]) of via het contactformulier op onze website. U krijgt binnen 24 uur antwoord.

Neem direct contact met ons op

020-6730055

Bijstand

Onze ervaring is namelijk dat mensen met een bijstandsuitkering van de gemeente ...

lees meer

Sociale zekerheid

Problemen met het UWV, de SVB of uw bijstandsuitkering. De advocaten van Walker ...

lees meer

Bel direct


Wij zijn een gerenommeerd en ambitieus advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam met uitstekende klant tevredenheid.

contact