Afgewezen voor bijstand

Bezwaarprocedure starten na te zijn afgewezen voor bijstand

U bent afgewezen voor bijstand, maar u bent het niet eens met deze gemeentelijke beslissing. Walker & Wittensleger advocaten biedt hulp als u problemen heeft met een bijstandsuitkering of andere uitkeringen op het gebied van de sociale zekerheid. De gemeente kan verschillende redenen opvoeren waarom u wordt afgewezen voor bijstand. De meest voorkomende zijn dat u onvoldoende informatie heeft verstrekt, uw inkomsten en/of vermogen boven bijstandsniveau uitkomen, u geacht wordt een gezamenlijke huishouding te voeren, u niet uw hoofdverblijf zou hebben op het door u opgegeven adres of het adres waar u staat ingeschreven, er sprake is van oncontroleerbare inkomsten, u geen huurovereenkomst kunt overleggen of u een koophuis met overwaarde bezit. Onze in bijstandszaken gespecialiseerde advocaten beoordelen of u op de juiste gronden bent afgewezen voor bijstand en starten vervolgens een gerichte bezwaarprocedure. Ook kan een voorlopige voorziening bij de rechtbank worden aangevraagd om de rechtbank te verzoeken de gemeente te verplichten een voorschot aan u uit te betalen.

Hulp bij problemen met uitkering van UWV, SVB of gemeente

Walker & Wittensleger advocaten heeft jarenlange ervaring op diverse rechtsgebieden. Onze advocaten staan niet alleen dagelijks cliënten bij die problemen hebben met hun uitkering van het UWV, de SVB of de gemeente, maar ze brengen ook hun deskundigheid en ervaring in op het terrein van het arbeidsrecht en personen- en familierecht. Als u inkomsten op minimumniveau heeft en bent afgewezen voor bijstand, bestaat de mogelijkheid voor gesubsidieerde rechtsbijstand bij een juridische procedure. Wij vragen dit aan bij de Raad voor Rechtsbijstand, die de bijdrage in de advocaatkosten bepaalt aan de hand van het inkomen. Voor deze door de Raad voor Rechtsbijstand vastgestelde eigen bijdrage kunt u bijzondere bijstand aanvragen bij uw gemeente als u een inkomen op minimumniveau heeft. Voor cliënten van de gemeente Amsterdam kunnen de advocaten van ons kantoor namens u bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente Amsterdam, zodat u geen – of zeer weinig kosten meer bent verschuldigd aan ons kantoor. Het eerste gesprek met een van onze advocaten nadat u bent afgewezen voor bijstand is altijd gratis.

Resultaatgerichte aanpak als u bent afgewezen voor bijstand

Walker & Wittensleger staat voor laagdrempeligheid, een informele benadering en een resultaatgerichte werkwijze. De lijnen zijn kort. U wordt als u belt direct te woord gestaan door een advocaat, waar u aan kunt uitleggen waarom u bent afgewezen voor bijstand. Zo nodig maakt u meteen een afspraak. Het bezwaarschrift moet binnen zes weken nadat u bent afgewezen voor bijstand worden ingediend. Neem tijdig contact op. U kunt bellen (020 – 673 00 55), e-mailen ([email protected]) of het contactformulier op onze website invullen en verzenden. U hoort binnen 24 uur van ons.

Neem direct contact met ons op

020-6730055

Bijstand

Onze ervaring is namelijk dat mensen met een bijstandsuitkering van de gemeente ...

lees meer

Sociale zekerheid

Problemen met het UWV, de SVB of uw bijstandsuitkering. De advocaten van Walker ...

lees meer

Bel direct


Wij zijn een gerenommeerd en ambitieus advocatenkantoor gevestigd in Amsterdam met uitstekende klant tevredenheid.

contact