Vaststellingsovereenkomst

Indien een werkgever en werknemer de arbeidsovereenkomst willen beëindigen, zal dat meestal in een vaststellingsovereenkomst geregeld worden. Werkgever en werknemer maken dan met elkaar afspraken over de beëindiging van de arbeidsovereenkomst. In de vaststellingsovereenkomst kunnen werkgever en werknemer bijna alles afspreken, zoals de beëindigingsdatum, de vergoeding (transitievergoeding) die de werknemer ontvangt, hoe de vakantiedagen worden opgenomen, wat de laatste werkdag is, de vrijstelling van werkzaamheden, etc.

Een advocaat raadplegen

Laat een vaststellingsovereenkomst altijd controleren door een advocaat. Die zal ook beoordelen of het voor u verstandig is om akkoord te gaan met de vaststellingsovereenkomst onder andere met betrekking tot het verkrijgen van een WW-uitkering. Veelal neemt de werkgever in de vaststellingsovereenkomst een vergoeding op voor raadplegen van een advocaat. Indien er geen vergoeding is opgenomen voor het raadplegen van een advocaat zal de advocaat van ons kantoor dit alsnog proberen vast te leggen in de vaststellingsovereenkomst.

Beoordeling vaststellingsovereenkomst

Bij de beoordeling van de vaststellingsovereenkomst kijkt en luistert de advocaat goed naar uw situatie en uw belangen. De advocaat zal met u bekijken welke afspraken juridisch haalbaar zijn.

TIP

Indien de werkgever u een vaststellingsovereenkomst overhandigt en u vraagt om deze te ondertekenen, adviseren wij u dat niet te doen. Geeft u aan dat u de vaststellingsovereenkomst eerst wil laten nakijken door een advocaat. Laat u niet onder druk zetten! Ook indien de werkgever u vraagt de vaststellingsovereenkomst te ondertekenen terwijl u arbeidsongeschikt/ziek bent, moet u deze niet ondertekenen en eerst met een advocaat overleggen.

Advocaat

Neemt u direct contact op met ons kantoor, zodat een advocaat met u een afspraak kan maken om de vaststellingsovereenkomst en uw situatie te bespreken. Wij werken ook op basis van gefinancierde rechtsbijstand.

Afspraak in Utrecht

Woont u in Utrecht of omstreken, dan kan de advocaat ook met u een afspraak in Utrecht maken op het adres Weg der Verenigde Naties 1 te Utrecht in het kantoorgebouw HNK. Deze locatie is gelegen vlak bij het Centraal Station van Utrecht en uitstekend bereikbaar.

BEL: 020-6730055