​Verlaging WW-uitkering vanwege onvoldoende solliciteren, verwijtbare werkloosheid

In onze praktijk zien wij de laatste tijd meer cliënten die een verlaging van hun WW-uitkering opgelegd krijgen van het UWV, omdat zij onvoldoende (aantoonbaar) hebben gesolliciteerd in de afgelopen periode of in de periode voor aanvraag van de WW-uitkering in de ogen van het UWV verwijtbaar werkloos zijn geworden.

Onze ervaring is dat het indienen van een bezwaar tegen deze verlaging van de WW-uitkering succesvol kan zijn. Een bezwaarschrift dient binnen zes weken na dagtekening van het besluit te zijn ingediend.
Wij adviseren u dan ook direct telefonisch contact met ons kantoor op te nemen om een afspraak te maken, zodat tijdig bezwaar kan worden ingediend. Tijdens de afspraak bij ons op kantoor zal de advocaat met u de kwestie bespreken, uw situatie daarin betrekken en bezwaar indienen. Na ontvangst van de stukken die betrekking hebben op uw bezwaarprocedure, bespreken we deze op kantoor en zullen, indien nodig, aanvullende gronden van bezwaar worden ingediend.

Bel ons direct!! 020-6730055

Tips:

  • Raakt u binnenkort uw baan kwijt? Weet u dat uw contract niet wordt verlengd? Als u werkloos wordt en een WW-uitkering gaat aanvragen, moet u er alles aan doen om zo snel mogelijk weer werk te vinden. Ga daarom op zoek naar geschikte vacatures en begin direct met solliciteren.
  • Vraag uiterlijk binnen 1 week na uw eerste werkloosheidsdag een WW-uitkering aan.